Free Fire En İyi Taktik

Haziran 18, 2019

Açgözlü Olma

Maçın son safhalarına ulaşmayı başardıysanız, envanteriniz zaten birçok silah ve ekipmanla dolu demektir. Artık yeni bir ganimet bulmaya değil, hayatta kalmaya odaklanmalısınız. Zaten elde ettikleriniz dışında daha fazla silah aramanıza gerek yok. Zaten birkaç istisna dışında, Free Fire silahları arasında o kadar belirgin bir fark bulunmuyor. Mevcut silah diziliminiz ile mutluysanız, onu daha da yükseltmek için boşuna uğraşmayın. Envanterinizi daha fazla silahla doldurmak yerine, sağlık kitlerine odaklanın. En önemlisi de, bir odada gördüğünüz ganimetin bir tuzak olabileceğini unutmayın: Bir keskin nişancı, açgözlü bir oyuncunun odaya girmesini düşmesini sabırla bekliyor olabilir.


 Kulaklık Kullan

Oyun alanındaki hareketleri kaçırsanız bile, sesleri kaçırmanız mümkün değildir. Diğer oyuncuların özellikle kapalı alanlarda çıkardıkları seslere dikkat edin ve her zaman bir kulaklıkla oynayın. Dikkatli bir şekilde dinlerseniz, diğer oyuncuların yerini kolaylıkla tespit edebilirsiniz. Aynı sebepten dolayı, çok hızlı hareket etmeyin: Rakipleriniz de sizi duyabilir.

 Koşma

Evet, “yere iner inmez koşmaya başla” dediğimizi biliyoruz, ama bu maçın başlangıcı için geçerliydi.  Sonlara doğruysa kurallar daha farklıdır: Sürekli olarak hareket halinde olmanız gerekir, ancak bu her yerde koşmanız gerektiği anlamına gelmez. Hareketli bir nesne oyun alanında çok fazla dikkat çeker. Hatta diğer oyuncuların konumunuzu tespit etmesinin en kolay yolu, açık alanlarda koşmaktır. Yavaş ve dikkatli şekilde hareket edin ve gerektiğinde çömelmeyi unutmayın. Açık alanlardan uzak durun ve binaların içinde veya yakınlarında kalmaya çalışın. Diğer bir deyişle, en az bir taraftan korunuyor olduğunuzdan emin olun. Odaları kontrol etmek için binalara girmeniz gerekmediğini bir kez daha hatırlatalım: Pencereleri kullanarak, dışarıdayken de içeriyi görebilirsiniz.


 Mini Haritayı Kullanmayı Öğren

Ekranın sağ üst köşesindeki mini haritayı diğer oyuncuların yerini görmek için kullanabilirsiniz. Eğer biri size ateş ederse, haritada “kırmızı ok” olarak gösterilir. Okun ucu, saldırganın hangi yöne baktığını gösterir. Bunu kendi yararınıza kullanın: Mini harita üzerinde kırmızı bir ok görüyorsanız, bunun anlamı size yakın bir yerde başka bir oyuncu var demektir. Eh, hangi yöne doğru baktığını da bildiğiniz için mükemmel bir pusu kurabilirsiniz. Elbette aynı durum sizin için de geçerli: Başka bir oyuncuya çok fazla yaklaşırsanız, onun mini haritasında da siz görüntülenirsiniz.


BlueStacks Kullan, Battle Royale Modunu Etkinleştir

Gelin gerçekçi olalım: ne kadar esnek parmaklara sahip olursanız olun, Free Fire oyununu cep telefonlarının küçük ekranlarında verimli bir şekilde oynamazsınız. Yanlış bir yere “dokunmak” ve örneğin ateş edeceğiniz yere koşmaya başlamak çok sık yapabileceğiniz türden bir hatadır. Bu tarz hatalar, genellikle oyun dışı kalmanız ile sonuçlanır! Bu nedenle BlueStacks kullanmaya başlayın ve Battle Royale modunu etkinleştirin. Bir klavye ve fare kullanabiliyor olmak, oyun deneyiminizi çok daha eğlenceli hale getirecek ve size sayısız avantaj sağlayacaktır. Daha hızlı hareket edebilir, daha iyi nişan alabilir ve Free Fire oyununu aynı bir FPS gibi oynayabilirsiniz. Ateş edebilmek için sabit durmanıza artık gerek yok: BlueStacks sayesinde hem hareket edip hem de ateş etmeye devam edebilirsiniz.

Benzer Paylaşımlar

Sonraki Yayın
« Prev Post
Önceki Yayın
Sonraki Yayın »
Disqus
Yorumunuzu Ekleyin

Hiç yorum yok