Call of Duty Mobile – En İyi Karakterler, Sınıflar Nelerdir?

Mart 24, 2020
Call of Duty Mobile tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de oldukça popüler oldu ve binlerce kişi tarafından anlık oynanıyor.Durum böyle olunca ihtiyaç duyacağımız kaynaklar ve rehberler gerekiyor.Bizlerde elimizden geldiği kadar sizlere oyun ile ilgili kaynaklar hazırlamaya devam ediyoruz.Bundan önce ki Call of Duty Mobile ile ilgili rehberlerin linklerini bu konunun sonunda bulacaksınız bunu da belirtelim.Call of Duty Mobile en iyi karakterler isimli bu yazımızda ise oyunda Battle Royale modunda bulunan sınıfları ele alacağız.Hazırsanız konumuza geçelim.

Call of Duty Mobile En İyi Karakterler Sınıflar

Call of Duty Mobile isimli oyunun Battle Royale modu diğer oyunlardan farklı bir kaç özellik barındırmaktadır.Zombiler araçlar gibi değişik şeyler bulunuyor.Tabi ki birde oyunda sınıf sistemi bulunuyor.Oyunda 7 adet sınıf bulunuyor.Bunlara karakterlerde diyebiliriz.Her birinin farklı yetenekleri mevcuttur.

Call of Duty Mobile Scout (Gözcü) Sınıfı

Battle Royale modunda oldukça iş yapan bir sınıftır gözcü sınıfı.Karakterde bulunan Sensör Dartı ile haritada ki düşmanların yerlerini bir süreliğine görebilirsiniz.Küçük bir şey gibi gözükebilir ama özellikle oyunun son anlarında kullanırsanız direkt olarak zafer elde edebilirsiniz.Bu özellik ile ister yalnız oynayın ister takım ile tam bir avcı moduna geçersiniz.
Call of Duty Mobile En İyi Karakterler

İpucu : Sensör Dartın haritada gösterdiği noktalar sabittir.Yani noktaya doğru gittiğinizde düşman çoktan yer değiştirmiş olabilir.Buna göre hareket edin.
Bu özellik geri 1-2 dakika içinde dolar.Bunu zor durumda kaldığınızda kritik anlarda kullanmaktan çekinmeyin.
Bu sınıfın pasif özelliği ise takip cihazıdır.Yani bu pasif özellik sizlere bir kaç saniyeliğine düşmanların ayak izlerini göstermektedir.Bunu kullanmak için bir şey yapmanıza gerek yok.Adı üstünde pasif yetenektir.

Call of Duty Mobile Medic (Sıhhiyeci) Sınıfı

Adı üstünde sağlıkçı olan bu sınıf takım oyununda oldukça iş yapmaktadır.Eğer takım ile oynuyorsanız bu karakter olmazsa olmazdır.Hasar alan takım arkadaşlarınıza medkit atarak onların can almasını sağlayabiliyorsunuz.Bu medkit belli bir alanda can sağlamaktadır.Takım arkadaşlarınızın bu çember içinde olduklarından emin olduktan sonra bunu kullanın.Tek başınıza oynuyorsanız bu sınıf ile oynamanıza gerek yoktur.Çünkü oyun içinde oldukça fazla can malzemesi bulunmaktadır.
İpucu : Takım oyununda kesinlikle alınması gereken bir sınıftır ve takım arkadaşlarına yakın şekilde oynanmalıdır.
Sınıfın pasif özelliği ise vurulmuş takım arkadaşlarınızı geri getirmek için gereken süreyi %25 kısaltmaktadır.Bu da kritik zamanlarda oldukça işe yarayan bir yetenektir.

Call of Duty Mobile Clown (Palyaço) Sınıfı

Ustalık gereken bir sınıftır.Oldukça güzel işe yapar.Bir nevi saldırı ve gözcü sınıfı karışımıdır diyebiliriz.Özel yeteneği olan Oyuncak Bomba ile zombi çağırırsınız ve yakında ki diğer oyunculara saldırmalarını sağlayabilirsiniz.Özellikle bu özelliği kalabalık çatışmalarda kullanmalısınız.Bu zombiler size saldırmaz, rakip oyuncuların dikkatini dağıtır.Bu oyunca bomba 15 saniye sonra patlar.Eğer zombiler bu bombadan uzakta ise ölmezler ve hayatta kalmaya devam ederler.
İpucu : Bu sınıfı takım olarak oynadığınızda seçerseniz daha efektif olacaktır.Kalabalık çatışmalarda yeteneği kullanmayı unutmayın.
Sınıfın pasif özelliği ise anti zombidir.Çıkardığınız zombilerin oyuncuyu farketme mesafesini 15 metreye düşürmektedir.Bu iki yetenek birlikte güzel kombinasyon oluşturmaktadır.

Call of Duty Mobile Ninja Sınıfı

Ninja isimli bu sınıfı oynamakta kolay değil.Ama ustalaşırsanız çok zevk alacağınızı söyleyebilirim.Özel yeteneği tırmanma çengelidir.Peki ne işe yarar bu tırmanma çengeli? Bunu kullanarak kendinizi bir nevi hedefe doğru çekmiş olursunuz.Apex Legends’te bulunan Pathfinder isimli karakterin özelliğine benzemektedir ama onun ki kadar çok yönlü değildir.Bu yeteneği düşmanı şaşırtmak için ya da çatılara çıkmak için kullanın.Ayrıca bu kancayı yükseltebilirsiniz.
Call of Duty Mobile En İyi Sınıflar

İpucu : Bu sınıf ile oynamak zor olsada alıştıktan sonra düşmanlara karşı agresif oynamalısınız.Ayrıca kancayı yüksek yerlere çıkmak için kullanın.
Pasif yeteneği ise ölüm sessizliğidir.Yani bu sınıf ile hareket ettiğinizde yürüdüğünüzde, koştuğunuzda çıkan sesi azaltmaktadır.Ama unutmayın düşmanın yakınındaysanız yine sizi duyacaktır.

Call of Duty Mobile Defender (Muhafız) Sınıfı

Call of Duty Mobile en iyi karakterler isimli konumuza devam ediyoruz.Sırada Muhafız sınıfımız bulunuyor.Takım oyununda yine gerekli bir sınıf, yani alınması gereken bir sınıf.Tek başınıza oynarken dahi işe yarayan bir sınıftır.Neden derseniz artık oyunun son kısımlarında sizi kurtaracak bir yeteneğe sahiptir.Genişleyen Kalkan isimli ana yeteneği kullandığınızda sizi koruyan bir kalkan çıkacaktır.Özellikle 1 vs 1 kapışmalarda oldukça işe yaramaktadır.Kalkan yerleştireceğiniz yere göre boyutlandırılır.Dar alanlarda küçük bir yapıya bürünecektir.Bu yüzden iyi karar vererek kullanın.
İpucu : Özellikle oyunun son zamanlarında kalkanı açarak kullanın.Bu şekilde düşmanın sizi vurması zorlaşacaktır.
Sınıfın pasif özelliği ise Sağlamlaştırılmış isimli bir yetenektir.Bu yetenek silahlar dışında ki diğer hasar verici şeylerden %20 daha az hasar almanızı sağlamaktadır.Örneğin bombalardan.

Call of Duty Mobile Mechanic (Tamirci) Sınıfı

Tamirci isimli bu sınıf oldukça işe yarar özelliklere sahiptir.Düşmanların canını sıkan bir sınıftır.Sınıfın ana yeteneği EMP Oron isimli bir teknolojidir.Bu Dron düşmanlara sürekli EMP verir ve rahatsız eder.Özellikle takım maçlarında iş yapmaktadır.Örneğin Muhafız isimli sınıfın kalkanını devre dışı bırakmaktadır.Gözcü isimli sınıfın Sensör Dartını da devre dışı bırakmaktadır.
İpucu : EMP dronu ile düşmanların yerlerini de saptayabilirsiniz.Eğer dron bir yerde sabit durur ve bir şeyler yaparsa bilin ki orada düşman vardır.
Pasif yeteneğinin ismi ise Mühendistir.Bu pasif yetenek 80 metre içinde ki araçları, düşman tuzaklarını ve benzeri her şeyi size göstermektedir.Duvarların içinden sahi görebilirsiniz.Çok işe yarayan bir özelliktir belirteyim.

Call of Duty Mobile Air (Hava) Sınıfı

Oyunumuzun yeni sınıfı olan hava da oldukça dikkat çekici özelliklere sahiptir.Bu sınıfın ana yeteneğinin ismi Fırlatma Cihazıdır.Bu yeteneği aktif ettiğinizde bir mancınık çıkar ve bu mancınık ile havaya fırlatılır ve uçarsınız.İster tek ister takımınızla beraber.Özellikle çember daralırken ve geç kaldığınızda kullanabilirsiniz.Tabi ki birde kaçmak içinde kullanabilirsiniz.
İpucu : Bir yere hızlı bir şekilde gitmek için ya da kaçmak için kullanmalısınız.
Pasif yeteneği ise Hafif isimli yetenektir.Bu yetenek siz havadayken ve uçuş tulumu ile süzülürken daha hızlı gitmenizi sağlar.Böylece zaman kazanırsınız.
Call of Duty Mobile en iyi karakterler sınıflar nelerdir isimli konumuzun sonuna gelmiş bulunuyoruz.Umarız sizler için güzel ve faydalı bir konu olmuştur.

Benzer Paylaşımlar

Sonraki Yayın
« Prev Post
Önceki Yayın
Sonraki Yayın »
Disqus
Yorumunuzu Ekleyin

Hiç yorum yok