Garena Free Fire Geriye Kalan Son Oyuncu Olmak için 5 Taktik

Haziran 18, 2019

 Paraşütünüzü Hemen Açmayın

Uçaktan atladıktan kısa bir süre sonra paraşütü açabilirsiniz. Bunu yapmayın. Paraşütünüzü açmak, iniş hızınızı yavaşlatır ve rakiplerinizden daha geç iniş yapmanıza neden olur. Önceden iniş yapan oyuncular siz halen havadayken ateş edip sizi vurabilirler – bunun olduğunu daha önce defalarca gördük. (Laf açılmışken, aynı şeyi siz de yapabilirsiniz.) Oyun yere yeterince yaklaştığınızda paraşütü otomatik olarak zaten açacaktır, bu yüzden endişelenmenize gerek yok.


 Koşmaya Başla, Şehirlerden Uzak Dur

Yere indiğiniz anda koşmaya başlayın: Şu anda çatışmaya girmenin zamanı değil. Bu konuyla ilgili detaylı bilgiyi diğer rehberlerimizde de verdik, ama bir kez daha tekrarlayalım: Şehirlerde çok fazla çatışma olacak, bu yüzden başlangıçta onlardan uzak durun. Amacınız mümkün olduğunca diğer oyunculardan uzaklaşmak ve onların birbirlerini öldürmelerine izin vermek olmalı. Ne kadar çok oyuncu elenirse o kadar iyidir. Sessiz bir yere iniş yapmak için uçaktan atlayan son kişi olmaya çalışın. Haritanın ortası (Enerji Santrali bölgesi) oyuncuların en yoğun olduğu yerdir. Bu yüzden buraya inerseniz, mümkün olan en kısa zamanda başka bir yere gitmek için bir araç bulmaya bakın.


Araçlardan da Uzak Dur

Tek başınıza oynuyorsanız, acil bir durum olmadıkça araç kullanmayın. Araçlar çok fazla gürültü yapar ve metrelerce uzaktan bile kolayca görülebilir. Bir araç kullanmanız gerekiyorsa, bunu sadece çok kısa bir süre için yapın. Aracı terk ettikten sonra, mümkün olan en kısa sürede o bölgeden uzaklaşın. Bir takım halinde oynuyorsanız, bu konuda daha rahat davranabilirsiniz: Biriniz aracı sürerken diğeriniz ateş etmeye devam edebilir. Araçlar sadece bir takımda oynuyorsanız kullanışlıdır. Tek kişilik oyunda ise sadece kocaman bir hedef işareti haline gelirler.


Zırh, Silahlardan Daha Önemlidir

Çoğu oyuncu ilk önce silah bulmaya çalışır. Ancak zırh bulmak çok daha önemlidir. Oyundaki en iyi silahı taşıyor olsanız bile, zırhınız yoksa tek bir keskin nişancı mermisi bile sizi öldürmek için yeterli olacaktır. Baş bölgesi en çok hasarı alır, bu yüzden önce bir miğfer bulmaya çalışın. Aksi halde başınıza gelen tek bir kurşunla ölebilirsiniz. Herhangi bir silahınız olmasa bile, yeterli seviyede zırhınız varsa her çatışmadan kaçabilirsiniz. Başka bir gün savaşmak için hayatta kalın – bu slogan, Free Fire yükleme ekranlarında bile tekrarlanıyor.


 Havadan Bırakılan Sandıkları Boşver

Zaman zaman, ganimet sandıklarının gökyüzünden düştüğünü göreceksiniz. Bu sandıklar oyundaki en iyi silah ve zırhları içerir. Sandığa doğru gitmek için karşı konulmaz türden bir dürtü hissedeceksiniz ancak bunu yapmayın. Sizinle beraber 49 kişinin daha aynı sandığı gördüğünü unutmayın: O bölge, kelimenin tam anlamıyla bir savaşa sahne olacak. Bu durumu avantajınıza kullanabilirsiniz. Sandığın düştüğü bölgeyi yukarıdan gören bir yere mevzilenin ve bir pusu kurun. Rakipleriniz sandık başında birbirleriyle mücadele ederken, onları uzaktan indirebilirsiniz. Hatta ateş edenin siz olduğunuzu bile anlamayacaklardır. Free Fire, açgözlü oyuncuların uzun süre hayatta kalabildiği bir oyun değil.

Benzer Paylaşımlar

Sonraki Yayın
« Prev Post
Önceki Yayın
Sonraki Yayın »
Disqus
Yorumunuzu Ekleyin

1 yorum