Clash of Clans Taktikleri

Haziran 18, 2019

Clash of Clans Taktikleri

Bildiğiniz gibi oyun sadece online oynanıyor ve klanlar yani gruplar halinde savaşlara katılmanızı sağlıyor. Bu nedenle ekip çalışması ve doğru klanları oluşturmak çok önemli. Başlıklar halinde taktikleri içeren makalemiz sizleri bekliyor.
Clash-of-Clans

Şehrime sürekli bir saldırı oluyor.

Şehrinize sürekli saldırı oluyor ise bunu savunmanın en kolay yolu şehrinizin etrafındaki duvarları oldukça sağlam yapmaktan geçiyor. Bu sayede kolay kolay geçilemez duvarlara sahip oluyorsunuz. Bu arada şehrinizi de bu duvarların tam ortasına yapmaya özen gösterin.

Saldırılarda çok fazla altın ve iksir kaybetmeyin

Buradaki ipucu aslında çok basit. Altın ve iksir kaynaklarınızı duvarlarla çevirdiğiniz/güçlendirdiğiniz şehrinizin yine tam ortasında bulundurmaya özen gösterin. Yani Şehir merkezinizin hemen yanına yapmakta yarar var. Bu sizin şehriniz gibi altın ve iksir kaynaklarınızı savaş esnasında korumanıza ya da çok az kayba yol açar.
Clash-of-Clans

Yeşil taşlarım bitti ne yapmalıyım?

Burada aslında 2 seçenek var. Yeşil taşınız bitti ya da azaldıysa ya ücretli olarak satın alacaksınız ya da oyun esnasında sizlere verilen görevleri yerine getireceksiniz. Ayrıca şehrinizin etrafında bulunan bazı nesnelere (bunlar kütük v.s olabiliyor) tıklayarak da kaldır demeniz size yeşil taş kazandırabilir.

Fazla yeşil taşım var ne yapabilirim?

Gereğinden fazla yeşil taşa sahipseniz bunu en iyi şekilde kullanmanızı tavsiye ederiz. Bunun için 500 tane yeşil taşa karşılık inşaat kulübesi yapmanız size oldukça fayda sağlar. Bu ne demek oluyor ? fazladan inşaatçı demek oluyor. Yani yapacağınız binaları daha hızlı yapmanıza imkan tanır.
Clash-of-Clans

Önce Hangi binaları geliştirmeliyim?

Aslında bunu her oyun sever bilir ve cevabı gerçekten çok basittir. Önce kaynak toplayacağınız binaları geliştirmekten başlamalısınız. Daha sonra kaynakları toplayacağınız depolara yönelmelisiniz. Şehrinizin gerekli ihtiyaçları oluştuğunda asker ve diğer binalara yüklenebilirsiniz. Kısa hatırlatma, bi yandan da savunmanıza öncelik vermelisiniz. Yukarda da bahsettiğimiz gibi duvarların önemi burada da devreye giriyor.

Bir klana nasıl katılabilirim?

Şehrinizde tamamlanmamış bir kale göreceksiniz. Bu kale klan kurmak ya da bir klana katılabilmek için size gerekli olacaktır. 50.000 Altın sayesinde bu yıkık durumdaki kaleyi onarmanız gerekmektedir. Yalnız bunu yapmadan önce tam anlamıyla bir şehir kurduğunuzdan emin olun. Daha sonra katıldığınız klanlara sürekli asker göndermeniz gerektiğini de unutmayın. Aynı şekilde saldırı alında onlar da sizlere destek olacaklardır.
clash-of-clans-taktik

Öncelikle hangi askerleri geliştirmeliyim?

Laboratuarınızı oluşturduktan sonra ilk geliştireceğiniz asker kılıç kullanan ve dev askerler olmalı. Bunlar geliştirilmesi ve öncelik verilmesi gereken ilk askerlerdir. Kılıç kullanan askerler yağmalamak için çok idealdir. Devler ise şehrinizi savunmaya birebir.

Altın mı daha önemli? İksir mi?

Her ne kadar bunun kararını siz vermeniz gerekse de binaları yükseltmek için altına daha çok ihtiyacınız olacaktır. İksiri ikinci plana atmanız sizin için daha iyi olacak.

Benzer Paylaşımlar

Sonraki Yayın
« Prev Post
Önceki Yayın
Sonraki Yayın »
Disqus
Yorumunuzu Ekleyin

Hiç yorum yok