Call of Duty Warzone Taktikleri: Başlangıç Rehberi

Mart 29, 2020
Selamlar dostlar. Bildiğiniz üzere Call of Duty, Warzone isimli yeni Battle Royale oyununu piyasaya sürdü. Hem de büyük bir adım attı ve bu oyunu tamamen ücretsiz bir şekilde çıkardı. Yani isteyen herkes bu oyunu indirerek oynayabiliyor. Tek kötü yanı boyutunun çok fazla olması. Onun dışında gerçekten oyun oldukça güzel ve eğlenceli. Ayrıca diğer Battle Royale oyunlarında biraz farklı özelliklere de sahip diyebilirim. Eğer sizlerde bu oyunu denemek istiyorsanız fakat biraz çekiniyorsanız gayet haklısınız. Bir oyuna sıfırdan başlamak biraz korkutucu gözükebiliyor ama sakın böyle düşünmeyin. Call of Duty Warzone taktikleri isimli bu konumuzda, oyuna yeni başlayanlara özel olarak hazırladığımız başlangıç rehberini bulacaksınız. Bu sayede oyun içinde neler yapmanız gerektiğini bilecek ve ona göre rahat bir şekilde oynayacaksınız. Hazırsanız konumuza geçelim.

Call of Duty Warzone Taktik

Call of Duty Warzone Taktikleri : Yeni Başlayanlar İçin Rehber

Öncelikle siz yeni oyunculara bazı temel ve basit bilgileri vermek istiyorum. Bu oyunda toplam 150 kişi mücadele etmektedir. Ya tek kişi girebiliyorsunuz ya da 3’er kişilik bir takımla. 2 kişilik ve 4 kişilik takımlar mevcut değil. Bunun ilerleyen zamanlarda ekleneceğini düşünüyorum. Her Battle Royale oyununda olduğu gibi bu oyunda da bir çember bulunuyor. Fakat bu çember zehirli gaz olarak geçiyor. Zaman geçtikçe bu zehirli gaz alanı daraltmaya başlıyor. Bunları öğrendik şimdi diğer önemli bilgilere geçebiliriz.

Ping Sistemi

Oyunda pingleme sistemi bulunuyor. Peki nedir bu pingleme? Pingleme bir şeyleri işaretleme olarak geçmektedir. Örneğin bir düşman gördünüz diyelim. Farenin imlecini düşmanın üzerine getirip gerekli tuşa bastığınız zaman o düşmanı işaretlemeiş oluyorsunuz. Bu sayede takım arkadaşlarınızda düşmanın nerede olduğunu görebiliyor. Bilgisayarda pingleme tuşu “Left Alt” tuşu olarak geçmektedir. Yani sol Alt tuşu.
Takım içinde konuşmuyor olsanız bile bu sistem ile inanın birbirinize çok ama çok yardımcı olursunuz. Tabi ki sadece düşmanları değil ayrıca malzemeleri de işaretleyip haber verebiliyorsunuz. Örneğin kutuları, mermileri, silahları.

Nakit

Oyuna girdiğinizde ekranın sol alt köşesinde takım arkadaşlarınızın ve kendinizin durumunu görebilirsiniz. Ayrıca ne kadar paraya sahip olduklarını da yine oradan görebilirsiniz. Örneğin bir arkadaşınız öldü diyelim. Bu arkadaşı kaldırmak için 4500 dolara ihtiyacınız olacak. Bu yüzden takım içinde dengeli bir para oranı olmalı. Yani birinde 10.000 dolar olupta diğer oyuncu da 2.000 dolar olması yanlış. 10.000 dolar olan arkadaş 2.000 dolar olana paranın bir kısmını vermeli ki garanti olsun. Şimdi o 10.000 dolara sahip olan arkadaş ölürse ne olacak? 2.000 dolara o arkadaşı kaldıramazsınız. Bu yüzden para dağılımını eşit yapın.

Ekipmanlar

Paranız bol olduğu sürece kendinize ekipmanlar ve malzemeler alın. Peki bunu nasıl yapacağız. Oyun haritasını açın (bilgisayarda “M” tuşu) ve haritada alışveriş sepeti ikonları göreceksiniz. Buralar yükseltmeler ve çeşitli malzemeler alabileceğiniz yerlerdir. Buralara giderek kendinize zırh alabilirsiniz, kendinizi canlandırmaya yarayan ekipman alabilirsiniz, killstreak alabilirsiniz, daha bir sürü şey alabilirsiniz. Bunu sık sık kullanın. Para boş boş duruyorsa yazık olur.

Zamanı Bilin

Şimdi bu oyunun normal Multiplayer modunda killstreak sistemi düşman öldürmeye bağlı. Örneğin hiç ölmeden art arda bir çok düşman öldürürseniz seçtiğiniz killstreaklar aktif oluyor. Bu Warzone isimli Battle Royale modunda ise direkt satın alınabiliyor. Örneğin bir UAV var diyelim. Bu sadece 100 metrelik bir alanı tarayacaktır. Haritada ki herkesi göstermez. Bu yüzden neyi ne zaman kullanmanız gerektiğini bilin. Örneğin elinizde Tropyh var diyelim. Bunu yanlışta söylemiş olabilirim fakat, düşman bombalarını etkisiz hale getiren eşya dersem daha iyi anlaşılacaktır. Bunu dar alanda sıkıştığınız zaman kullanmak iyi olacaktır. Çünkü dar alanda size doğru gelen bir bombayı etkisiz hale getirmek hayat kurtarır. Daha bir çok şeyi zamanında yani duruma göre kullanırsanız iyi olacaktır. Ama genel olarak bu tür şeyleri oyun sonuna saklamak her zaman daha iyidir.

Call of Duty Warzone Gulag Nedir?

Şimdi geldik önemli bir özelliğe. Bu özelliği diğer Battle Royale oyunlarında göremezsiniz çünkü yok. Nedir bu Gulag sistemi? Şimdi oyunda öldünüz diyelim. Oyun sizi bir hapishaneye gönderiyor ve orada yine oyun içinde ölmüş bir kişi ile savaştırıyor. Küçük bir alanda savaşıyorsunuz. O kapışmadan sağ çıkarsanız yani düşmanı yok ederseniz oyuna tekrar dönüyorsunuz. Yani oyun bu sistem ile size bir şans vermiş oluyor. Oldukça hoş ve güzel düşünülmüş bir özellik. Örneğin bir kaza kurşununa gittiniz diyelim hemen pes etmek yok, sinirlenmek yok, oyun bitti demek yok. Tekrar oyuna dönme şansınız oluyor.
Call of Duty Warzone Rehber

Can ve Zırh

Bu oyunda kask, pantolon giyme gibi şeyler yok. Zaten direkt üstünüz hazır olarak oyuna başlıyorsunuz. Sadece oyunda zırh olarak geçen “Armor Plate” denilen ekipmanoı takabiliyorsunuz. Normalde canınız 100. Bu zırhlardan 3 tane takabiliyorsunu ve bu sayede canınız toplamda 250 oluyor. Her bir zırh plakası 50 can veriyor.
Oyunda sağlık ekipmanı ise hiç yok. Örneğin hasar aldınız diyelim. Canınız otomatik bir şekilde belli bir sürede doluyor. Bu yüzden hasar aldığınızda çatışmaya devam etmektense güvenli bir yere geçip canınızın dolmasını beklemek mantıklı olacaktır. Tek takılabilen şey gaz maskesidir. Bu da eğer gaz içinde kalırsanız size biraz dayanıklılık sağlamaktadır.

Araçlar

Call of Duty Warzone taktikleri isimli konuya devam ediyoruz. Oyunda kullanabileceğiniz bir çok araç bulunuyor. ATV’ler, kamyonlar, helikopterler. Ama bunları kullanırken dikkat etmek gerekiyor. Çünkü bu araçlar oldukça fazla ses çıkarıyor. Yani kullanacaksanız zor durumlarda kullanın ve uzun süreli kullanmayın. Bütün dikkatleri üzerinize çekmiş olursunuz. Zaten oyunda fark edeceğiniz üzere pek araç kullanan olmadığını göreceksiniz.

Warzone Contracts (Sözleşmeler) Nedir?

Oyunu oynarken bir yandan da sözleşmeler yapacaksınız. Açtığınız kasaların içinden sözleşmeler çıkacak ve aktif olacak. Bunlar sarı renkte ekranda size görevi gösterecekler. Örneğin oyun birini seçecek ve bunu avlayın diyecek. Sizde takım olarak bu kişinin peşin düşebilir ve onu öldürerek ekstra nakit ve tecrübe alabilirsiniz. 2-3 adet sözleşme bulunuyor. Bir tanesi de Recon olarak geçiyor. Bu görevde belli bir yeri savunuyorsunuz. Bir diğeri de Scavenger. Yani sizden 3 adet kutu açmanız isteniyor. O kutuları açınca görevi tamamlamış oluyorsunuz. Bir takım aynı anda sadece bir adet sözleşme yapabiliyor. Bu yüzden tek bir göreve odaklanmalısınız.

Harita

Harita çok ama çok büyük. Oyunda yeni biriyseniz haritanın uç noktalarına inmeye çalışın. Zaten oyun başında direkt olarak güvenli bölgeyi görebiliyorsunuz. Uçaktan atlayanlar nereye atlıyor görebilirsiniz. Sizde fazla kişilerin atlamadığı yerlere atlarsınız. Bu sayede hem oyuna daha rahat alışır hem de daha güzel loot yaparsınız. Bir süre bu şekilde devam edin. Oyuna alıştıktan sonra zaten istediğiniz yere inebilirsiniz.
Bu arada kendiniz güvende tutmak için binaları ve ambarları kullanmayı unutmayın. Bir kapıyı açtığınız zaman tekrar kapatın. Eğer kapı açılırsa o sesi duyarsınız ve bu size düşman olduğunu haber verir. Bazı yerlerde çok ses çıkarmamaya çalışın.

Ses Kasın

Oyunun ses kalitesi o kadar güzel ki. Size resmen ses kasma fırsatı veriyor. Orta düzey bile bir kulaklığınız olsa çoğu sesi gayet iyi duyabiliyorsunuz. Düşmanların ayak seslerini, silah seslerini, şarjör değiştirme seslerini rahatça duyabilirsiniz. Bu sayede bir adım öne geçebilirsiniz unutmayın. Sakın bu oyunu oynarken müzik filan dinleyim demeyim sakın. Ses kasın ve oyunda her zaman önde olun.
Call of Duty Warzone taktikleri stratejileri isimli konunun sonuna gelmiş bulunuyoruz.Hepinize bol keyifli oyunlar dileriz.

Benzer Paylaşımlar

Sonraki Yayın
« Prev Post
Önceki Yayın
Sonraki Yayın »
Disqus
Yorumunuzu Ekleyin

Hiç yorum yok